Effect of freezing and atomization on bioactive compounds in cagaita (Eugenya dysenterica DC) fruit
The aim of this study was to evaluate the effect of freezing and atomization on bioactive compounds in cagaita fruit. The levels of total phenolics, total flavonoids, condensed tannins, vitamin C, β-carotene, the antioxidant potential assessed by DPPH and ABTS, sugar profile, and mineral profile wer...
Saved in:
Main Authors: | Santos, Mara Núbia Guimarães dos, Silva, Edson Pablo da, Godoy, Helena Teixeira, Silva, Flávio Alves da, Celestino, Sonia Maria Costa, Pineli, Lívia de Lacerda de Oliveira, Damiani, Clarissa |
---|---|
Format: | Artigo |
Language: | English |
Published: |
Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos
2019
|
Subjects: | |
Online Access: |
http://repositorio.unb.br/handle/10482/33359 https://dx.doi.org/10.1590/fst.03117 |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Nanoemulsões contendo extrato aquoso das folhas de Eugenia dysenterica DC (MYRTACEAE) : desenvolvimento e avaliação da estabilidade, penetração cutânea e atividade antioxidante
by: Nunes, Ricardo Ferreira
Published: (2018) -
Standard area diagram set for bacterial spot assessment in fruits of yellow passion fruit
by: Costa, Anne Pinheiro, et al.
Published: (2019) -
Contribuição ao estudo químico e de atividade biológica de Eugenia dysenterica Mart. ex. DC. Berg (Myrtaceae)
by: Silva, Cristian Aldemar Gasca
Published: (2016) -
Estudo químico de folhas de Pouteria ramiflora (Mart.) Radlk. (Sapotaceae) : biomonitoramento por inibição da alfa-amilase
by: Rodrigues, Patrícia Marques
Published: (2016) -
Avaliação da atividade antitumoral de novos compostos derivados de furanos e tiofenos 2-substituídos
by: SILVA, Bruno Iraquitan Miranda da
Published: (2019)